Witaj na przyjaznym forum ogrodniczym! Rośliny tropikalne i egzotyczne to nasza pasja • Dziel się radością z uprawy roślin na niekomercyjnym i kameralnym forum bez cenzury
Zimujące kwiatki na balkon co z nimi teraz w lutym? |
Napisane: 8 lut 2006, o 01:27 |
Zimujące kwiatki na balkon co z nimi teraz w lutym? |
Napisane: 8 lut 2006, o 16:08 |
Napisał: dariaska
Tak jak pisałam przy pelargoni afrykańskiej inne pelargonie u mnie zimują w doniczkach przycięte itd te na oknie już puszczają młode pędy a te które na nim nie stały jeszcze nie budzą się są suche podlewałam je tak samo przyciełam tak samo tylko temperatura była inna ( stały w mieszkaniu na szafie ) i nie wiem czy na wiosnę i wogóle ruszą się do "życia" -od korzeni bo gałązki są suche Mam nadzieję bo fuksja puściła młode pędy a ma takie same suche łamiące się w ręcę jesienne pędy. Proszę o poradę może jakoś je odżywić? jak im pomóć kilka gatunków naprawdę mi szkoda i są niespotykane!!! proszę o pomoc i radę . Może trzeba je namoczyć albo jest jakaś odżywka którą już o tej porze można używać albo wymienić ziemię??? W ogóle jakie zabiegi stosuje się teraz w lutym aby na wiosnę śpiące kwiaty były piękne?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości