Tegoroczna przygoda z chili rozpoczęta, zatem postaram się opisać trochę moje poczynania.
Na początek zdjęcie wykonane zaraz po wykonaniu rozsady i opis co na nim widnieje.

Od lewej w rzędach po trzy:
- trinidad scorpion moruga red (2,000,000 SHU)
- trinidad scorpion red (1,500,000 SHU
- carolina reaper (2,200,000 SHU)
- trinidad scorpion moruga yellow (2,000,000 SHU)
SHU - Scoville Heat Units, czyli skala ostrości Scoville'a. Ja podałem górną granicę.
Dla porównania, zwykły gaz pieprzowy ma 2,000,000 SHU a policyjny 5,300,000 SHU.
Papryczki posadziłem do mieszanki torfu, piasku i perlitu z czego torfu około 80%.
Plus do tego wszystkiego, na te 12 doniczek, pełna garść Astvitu (nawóz organiczny).
Wszystko razem wymieszane i odpowiednio nawodnione.
Na koniec lekko podlałem nawozem na ukorzenianie NPK 10-52-10.
Zdjęcie wykonane 21 marca, tydzień od rozsady.

Na razie to tyle, dziękuję za uwagę i pozdrawiam.