|
Napisane: 28 gru 2006, o 12:47
|
Moi drodzy w moim przypadku forum "Oleander" to musi stać się skarbnicą wszelkich informacji na temat wybranych naszych zainteresowań (w naszym przypadku botanika). Wszędzie można znaleźć informacje na temat różnych roślin, ale są to informacje książkowe skierowane do hodowców, którzy mają odpowiednie skalarnie z nawilżanie powietrza, odpowiedni system zraszania, dozowania różnych odżywek dla roślin, są to sposoby czysto komercyjne. My skupiamy się na przeciętnym posiadaczu roślinek, które ma w domu w różnych warunkach. Tych informacji nie ma nigdzie tylko na takim forum. Dzielimy się naszymi spostrzeżeniami a i te są różne w zależności od warunków hodowli.
Czy na innym forum można pisać o hodowli palm, fig, granatów itp....w naszych warunkach geograficznych nie spotkałem się, a tu proszę wymieniamy się wiedzą i spostrzeżeniami. To jest to, o co mi przynajmniej chodzi. Musimy prowadzić te ciekawe tematyki, bo są tego warte. Ja sam czerpię dużo wiadomości z tego forum. Ale jak już moi poprzednicy pisali, porządek musi być. Wkurzają mnie krótkie teksty bez żadnego sensu. Proszę abyśmy pisali zdanie lub dwa, ale na konkretny temat.
Jest zima mamy czas na przemyślenia, ale też ten okres to czas na zastanowienie się na nowym sezonem naszego hobby. Musimy postawić sobie jakieś cele, do których musimy starać się przygotować. Ja wiem, że na wiosnę muszę przesadzić swoje palmy i pomarańcz. W maju wsadzam do gruntu dwie palmy i granat to są zadania, do których też będę musiał się przegotować (doniczki, odpowiednie podłoże pod palmy w gruncie).
Mam nadzieję, ze nasze forum przetrwa i będzie bardzo profesjonalną skarbnicą wiedzy, Czego Wam i sobie na ten 2007 rok życzę.
Pozdrawiam
Krzych.