Oleander napisał: Natomiast jeśli masz wiedzę Washi i potrafisz wskazać (wpisy) osób z forum zasługujących na nagrodę to ja je chętnie rozważę.
Zostałem wywołany do tablicy no więc muszę kogoś wskazać.Powiem szczerze -nie zastanawiałem się długo.
Tak Oleandrze mam swój typ a jest nim ......
fanfary ...... a jest nim ......... no jak myślicie
.......... fanfary ................ no dobrze - fanfary
................... zdradzam swój typ : to Andres74.
Musiałem trochę ubarwić aby nie było tak po prostu podane
A teraz dlaczego kolega Andres74?
No właśnie na forum jest wielu uzytkowników ,którzy są aktywni i mają dużą wiedzę na temat palm.
Tak istotnie ale wiedza u niego jest dogłębna, szeroka, pełna.
Aktywność też wysoka. Znajomość tematu nie jest ogólna i szczątkowa ale bardzo precyzyjna i na temat wielu gatunków. Powala temat sagowców- stworzony przez niego, bardzo precyzyjnie je opisujący , z pieknymi zdjęciami i pełen cennych doświadczeń.I tu wnosze o tę drugą nagrodę za temat o sagowcach w te same ręce. Dzięki niemu wielu uczestników forum zaraziło się chęcią posiadania ich w swoim domu lub ogrodzie.Jego wpisy zawsze wnoszą coś konkretnego. Tym że takie są pomaga innym uzytkownikom forum.Przykład z ostatnich dni poniżej:
SUMMER napisał:Składam ogromne podziękowania fachowcom za profesjonalne porady. Phoenixy przeszły długi i ciężki okres rehabilitacji i aklimatyzacji. Wszystkie 4 zostały przesadzone. Pierwsze efekty były widoczne u największej palmy już na drugi dzień po przesadzeniu. Liście uniosły się ku górze i wyglądał znacznie lepiej. Doniczka do jakiej został przesadzony ma ok 60 cm średnicy i jest wysoka na ok 100 cm. Kolejne phoenixy dochodzą do siebie. Wątpliwy pozostaje tylko jeden okaz, ale z dnia na dzień jego ogólny wygląd staje się coraz lepszy. W najbliższym czasie postaram się załaczyc fotografie.
Dziękuję jeszcze raz!
Cytat jest z tematu
Problem z daktylowcem - POMOCY Odpowiedzi Summer uzyskiwał od Ciebie Oleandrze i od Andresa74 tylko że Andres74 wyłożył mu punkt po punkcie co ma zrobić aby rosliny wyleczyć, aż miło było to czytać-dla osoby która nie jest w temacie sam przyczynek że jest tak nie inaczej jeszcze nic nie daje.Naprawdę pomocne jest wyjasnienie co ma krok po kroku zrobić aby było dobrze.
Także ładnie się uzupełniliście i efekt tego jest taki jak Summer napisał.
Cóż ja mogę więcej dodać. W skali 1 do 10 daję pełną dychę! FANFARY.
P.S. Mam nadzieję Andres że " namaszczając " Ciebie nie spaliłem twej kandydatury